Megapostitus Tavalisest Koolipäevast

**Ma ausalt ei taha kedagi kooliga piinata, kuid eelmised postitused pole piisavalt head ja informatiivselt ning õhku on jäänud palju küsimusi. Postitan nädala lõpuni iga päev, ärge mind palun selle pärast vihake(・ω・)ノ♡**


6.45am
*PRRR* *PRRR* *PRRR* Aeg on ärgata, sest tuleb kooli minna. Ilmselt aga magad sa veel 15 minutit edasi. Niisiis...


7.00am
JAAA RIIDESSE, PESSU, NÄGU KORDA, ASJAD KOKKU (padi, WC-paber, pinal, mõni õpik*optional*, kõrvaklapid, bussikaart), ALATI SÖÖMA JA BUSSILE!!

Fakt et sa igal jumala hommikul meelega sisse magad tähendab, et riidekapi ees pole aega passida. Milles seisneb konks? - Koreas on koolivormid. Esmaspäeval ja teisipäeval kena soliidne seelik ja ülejäänud päevadel võib koolis ka kehalise kasvatuse vormiga käia. Vormidel on suvine ja talvine mood ning lisaks eksisteerib veel täiesti lambine klassivorm (~cosplay ja maskoti ristand~), kokku tuli mul osta niisiis 5 koolivormi ja nende makumus oli 500 euro kanti.

Koolis on lubatud teha meiki ja kanda ehteid, niisamuti nagu on lubatud kasutada telefone.


7.30am
Võiks hiljemalt juba transpordiga jamada. Kooli pead minema kahe bussiga ja siis veel mäest üles kõndima. Lisaks ootavad kooliväravate juures vahepeal toredad üllatused nagu näiteks ergutavad-laulvad poistekoorid või merchi (salvrätikud, vihikud jne) jagavad vanaemad.

See on Daegu Suseong Keskkool. Kokku kolm kooliastet ja igas astmes 11 klassi ~26 õpilasega.


8.02am?
Kui hilined ühe minuti pole hullu, aga peale seda tõmmatakse väravad koomale ja sinu nimi läheb mustade lammaste nimekirja ehk sa saad miinuspunkte. Miinuspunkte saab veel siis kui koolivormi/nimesilti ei kanta või kantakse valesti (näiteks kui kehalise kasvatuse tunnis on plätud). Miinuspunkte vaatavad ülikoolid minu arvates sama rangelt kui nad vaatavad puudumisi.


8.00am
Ehk võib-olla kaks minutit tagasi hakkas klassijuhataja-something. Iga päev on esimesed 20 minutit niisama klassijuhatajaga chillimine. Vahel harva jagatakse infopabereid, koristatakse või pahandatakse hilinejatega. Selle aja sees vahetad oma jalanõud plätude vastu.


8.30am
Lõpuks algab esimene tund~ Varase kellaaja tõttu ilmselt suurem osa klassist magab, kuigi õpilastel, kes tahavad väga pingutada on võimalus minna klassi taha seisupinkide juurde õppima. Seisupinke on klassis 2 ja need on väga populaarsed.


50 minutit hiljem
Esimene vahetund! Klass hakkab vaikselt ärkama ning laudadele tekivad Study Timerid, millega nad ausalt oma õppimise aega mõõdavad ja püstitatud eesmärke (õppimisele kulutatud tunde) püüavad saavutada.

Teine osa õpilasi hakkab klassist for no actual reason sisse-välja jooksma,,, Kindlasti on jooksikutest mingi osa teel snäkimasinate poole, sest hommikusöök pole naljaasi. Tunni ajal võib suht vabalt juua ja süüa, või paremini - õpetajale vahele jääda on üpris raske.

Kolmas osa õpilasi on too cool for any of the above ja nemad istuvad Instagramis.


10 minutit hiljem
Hakkab teine tund ja magamisega on so-so. Äkki tahad õppima hakata? Klassiga sa kaasa ei saa teha, sest materjalid jäävad keeleliselt kättesaamatuks. Sellegipoolest võid käsi südamel kinnitada, et vähemalt keskkooli esimeses kooliastmes on õpitavad teema ülimalt lihtsad. Kool tuleb vahetusõpilastel ise endale huvitavaks teha. See on iseseisva õppe aeg, mida on tark mõistlikult ära kasutada.


12.20pm
SÖÖGIVAHETUND!! Tohojummel päeva tipphetk on käes!! ٩(^ᴗ^)۶ Lõpuks olen ka toidu osas lõplikule arusaamale jõudnud: söök on alati väga maitsev ja isegi siis kui klassikaaslased kinnitavad vastupidist.

Söögiks on alati vähemalt midagi korea toitust. Seda serveerivad õpilased ise ning sööklasse lastakse, järjekordade vältimiseks, ainult klass või paar korraga etteteatatud kellaaegade alusel.

Sa sööd koos ühe klassiõega (jokes on you selles koolis isegi pole poisse) ning pärast söömist teete paar jalutustiiru koolistaadionil ja kutsute seda trenniks.

Tagasi klassi jõudes pesete hambad ja tegelete millega iganes tahate. kmhmhmhm multiplayer telomängud..


ebaoluline kellaaeg pärastlõounal
(13.10;)) Sa oled niiii tubli olnud ja kannatada on jäänud veel vaid kolm tundi. Ühes neist 110% magad, sest toit vajab seedimist. Ülejäänudes tegeled oma tavapärase iseseisva õppega. Klasse ei vahetata ja seega võid ka tegelikult heade õpetajate järjestikusel esinemisel isegi koolipäeva lõpuni magada.


pärast 6. tundi
eheeei koristamine :D Igal õpilasel on oma ülesanne. Mina koristan see poolaasta aulat,, üks kord nädalas, kui sedagi. Eelmine poolaasta pühkisin harja ja kühvliga klassist tolmu. Ülesandeid vahetatakse ning istekohti klassis vahetatakse. See juhtub iga kuu alguses ja loosiga. Vaid esimeste pinkide jaoks on eraldi süsteem eksamiperioodi vältel. Eestile sarnaselt 6 nädalat õppetööd ja siis arvestused/eksamid. Jooksvaid hindeid pole üldse.


peale viimast, 7. tundi, kell 16.20
Vahetad jalanõud, pakid asjad ja ooott... ma veel ei olegi rääkinud... Igal õpilasel on oma kapp, mis asub klassi tagaseinas. Seal sa hoiad oma õpikuid, plätusid ja hambaharja. Viid oma plätud sinna, teed sõpradele tšau-tšau ja lahkud koolist.




Ühe kooliõe tehtud video koolist
Õpilastel on hiljuti tekkinud suur huvi YouTube Vlogide vastu ja siin on üks, mis on tehtud minu kooli kohta. Soovitan vaadata!!! Lühike ja visuaalne :D (snäkimasinad, klassiruum, söökla...)





Ma ei pannud siia hetkel ühtegi pilti, kuid võin seda hiljem huvi korral teha~~


#대구경북여행 #2020대구경북관광의해 #대구경북글로벌관광서포터즈 #2020DGGTS #대구여행 #경북여행 #Korea #DaeguTour #Gyeongbuk #오소대구경북






Kommentaarid