Pulgad, Meretoit, Šokolaad..?

Mitu muremõtet käib peast läbi kui sirutate käe söögipulkade järele? - Võib-olla mitte ühtegi, kuid võib ka olla, et hakkate nutma.

Eestis olin ma mitte-muretsejate poolel, kuid peale esimest nädalat Koreas transferisin nutjate poolele. Ma olin aeglane ja kogu söögilaud oli peale einestamist alati riisine, kastmene jms. Praeguseks on aga kõik tibens-tobens, ei kujuta enam elu kahvli ja noaga ettegi:D Nagu juba mainitud siis alati on juures ka lusikas riisi, kastmete ja supi jaoks ning TMI-ks, et kui Korealased hakkavad euroopa söögiriistadega sööma, siis on kahvel alati paremas ning nuga vasakus käes. Lisaks leiab söögilaualt veel kulpe suppide jaoks, tange liha jaoks ja kääre nuudlite ning samuti liha jaoks

Täna jätkame muidu snäkkide, magusate toitude, jookide ja meretoidu lainel.


Snäkkid
Snäkid kuuluvad täielikult vaid õpilaste menüüsse. Korea köök on nii toitev, et tegelikult snäkkide järele isu ei tekikski, kuid noortel on tihti halb komme söögikordi vahele jätta või siis vajatakse lihtsalt lisaenergiat, et palju õppida jõuaks. Muidugi räägime ainult minu lemmiksnäkkidest><

      ➯Gimbap - poolenisti terve söögikord, kuid üksinda kõhtu ei täida, sellepärast ka siin nimekirjas. Välismaalased ilmselt vaatavad otsa ja ütlevad sushi, kuid Korealaste jaoks on neil kahel asjal umbes 0 sarnasust. Vetikalehel on riis, riisil on danmuji, sink, makra, muna, porgand ja mõni salatileht. Hakatis rullitakse kokku ning viilutatakse x-tükiks. (Leia x-i väärtus.)
SPAM® Classic Kimbap

      ➯Hone Butter Chipsid olid kunagi nii populaarsed, et lihtsalt niisama neid poest osta ei saanukdki. Tänaseks on olukord kõvasti paranenud ning poodi minnes ei pea kartma, et neid ei ole enam alles :) Väga huvitava, omapärase, eriliselt taevaliku maitsega krõpsud on must-try meie kõigi reisil Koreasse!~
Image result for honey butter chips

      ➯Sagak-gimbap on nagu tavaline gimbapki, kuid see on kolmnurkne, pikendis, mida on võimatu avada ning selle täidiseks on palju rohkem erinevaid variatsioone. Tõtt-öelda pole ma vist isegi kunagi gimbapi sisuga samgak-gimbapit söönud :P
El kimbap Samagak coreano del triángulo hizo con nori, el arroz y el atún, similar al onigiri japonés de la bola de arroz. Horizontal Foto de archivo - 83988340

      ➯Ramen. Kõik juba ilmselt teavad :/ Koreas on "NASA" masinad, kus on igale nuudli brändile oma kuuma vee programm. Minu lemmiknuudlite, Neoguri ramen (Pesukaru nuudlid), perfektne valmistamis temperatuur on 83-kraadi, ning paisumiseks kulub nagu kõigil teistelgi 4 minutit. Ramenit võib valmistada ka väga luksuslikultm näiteks supipotis koos munaga, või jjimdaki järelejäänud kastmes.

Nongshim Neoguri Hot, seafood, 120g


Magusad toidud
Korealastel magusa soon väga puudub, kuid õnneks on iga uus generatsioon eelmisest magusa lembesem. Šokolaad on hoopis uus saavutus ja seetõttu on erinevate sortide valik puudulik ning šokolaadi maitsekvaliteet ka kesine. 

      ➯Chapssaltteok on põhjus, miks minu suhe šokolaadiga karidele sõitis (Plz send help). See on ka nüüd päris tõsiselt minu kõige lemmikum toit üldse<3<3<3 Koeralased ütlevad, et see on väga unikaalne valik ning ma arvan, et selleks on kaks põhjust, 1) Koreas on magusate toitude menüü väga väike ning mingisse toitu sealt kõrvuni ära armuda ei ole väga tavaline; 2) on tegu eksamitoiduga, ehk lõpueksamite perioodil toovad vanaemad neid õpilastele ja sel viisil soovivad palju edu, ühesõnaga on selle toiduga seotud peamiselt hirmutavad emotsioonid. Chapssaltteok ise on väike riisijahu, tärklise ja veetaigna pall, mis on seest täidetud punase oa pastaga.

Image
Ester, check out link for this pic(Twitter)
      ➯Bingsu ehk lumehelbekeste magustoit!! Lume tekstuuriga, piima maitsega ja kaunistatud nagu mistahe muhe kook. Ma ausalt ei tea, kuidas bingsut valmistatakse, aga see viib keele alla.
del-monte-kitchenomics-bingsu


Joogid
Toidu kõrvale reeglina ei jooda ja kui joodakse siis vett (nii sooja kui ka külma) või teed. Allpool toodud jooke juuakse seega iseseisvalt ilma toidu abita ning need on valdav enamus ka magustoidu eest.

      ➯Sikhye on riisipoti põhja körbenud riisi või ekstra sellel eesmärgil valmistatud riisi, ning selle sama riisi leotamisvee segamisel valminud magus jook. Riis on läbi pehmunud ning seda peab sööma lusikaga eraldi (muidu ei jõua midagi suhu) ning see on üks mega haruldasi asju, mis mulle üldse ei maitse :x

Sikhye is a chilled rice punch decorated with rice grains. It is one of the most beloved traditional beverages. Its main ingredients -- barley malt powder and water -- play an important part in creating the unique sweet flavor of the beverage.

      ➯Leidub ka teisi erinevaid tükkidega jooke. Need on suurepärased! Arbuusimahl arbuusi tükkidega, kookosvesi mango või viinamarjadega jne. Good!~ 
Click To Enlarge

      ➯Americano! Kohvi on siin kandis triljon korda populaarsem kui tee ja veel eriti hästi läheb korealastele peale americano jääga. Kohvi maitse on Koreas 10/10 ning minu lemmik kohv on ka americano jää ja vanilje siirupiga. ICE AMERICANO + VANILLA SYRUP + CHAPSSALTTEOK = <3<3<3<3<3<3<3


      ➯Nr.1 asi, mida Eestis ei ole, aga mida meil hädasti tarvis on - jookide Take-out counterid. Seal on alati kohvi, smuutisid, bubble-tead, ade ja jogurteid ning neid putkasid leiab iga nurga pealt~ kUiDAs SAaB eEsTI iLMa?!??

      ➯Originaalis mitte Koreast pärit, kuid siin väga suuri laineid lööv Bubble Tea! Tassi põhjas on taro pärilid ning sinna peale on valatud kas tee, shake, küpsised ja vahukoor või hoopis midagi erinevat.









Viited piltidele:




Kommentaarid